O nama

Mi, obitelj Falamić poljoprivredom se bavimo od 1982. godine. Već tada smo prepoznali da se u poljoprivredi može postići puno više od uobičajenog uzgoja žitarica ili uljarica, kako je to navika na našim prostorima. Pa smo tako proizvodili upravo one kulture koje nisu uobičajene kao što su; češnjak, kamilica, grah, kikiriki, također smo se bavili i otkupom gljiva i puževa.

Od 1989. do danas stekli smo velika iskustva baveći se trgovinom, maloprodajom, proizvodnjom sokova, sirupa, vode, tjestenine, dodataka jelima, začina itd. U svoj bogati proizvodni portfolio možemo nabrojati preko 350 prehrambenih proizvoda koje smo proizvodili, a većinu proizvodimo i dan danas, što pod vlastitim brendom Fami, a što pod privatnim markama za domaće i strane trgovačke lance. Kvalitetu naših proizvoda prepoznali su kupci u Hrvatskoj, ali i izvan nje, pa su naši proizvodi našli mjesta i na policama Australije, Južne Afrike, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Švedske…

Kako uvijek težimo proizvesti čim kvalitetniji i zdraviji proizvod 2009. godine sa našim OPG-om započinjemo ekološki uzgoj, odnosno prve tri godine prenamjenom tj. čišćenjem zemljišta, a nakon toga vrijednim radom i s puno ljubavi uzgajamo predivne ekološke certificirane poljoprivredne kulture kao i životinje. Danas obrađujemo 45 ha ekološki certificirane površine i do sada smo proizvodili: eko pšenicu, kukuruz, soju, mrkvu, češnjak, ljupčac, livadno sijeno, ovce (ovane, janjiće). Ove godine (2014.) na našim njivama raste 39 ha industrijske konoplje, na 1 ha smo proširili uzgoj povrća; kupus, blitva, brokula, cikla, cvjetača, dinja, grah, grašak, kelj pupčar, koraba, krastavac, luk, mahune, mrkva, paprika, patliđan, rajčica, tikvice ljekovito, a od začinskog bilja ljupčac, na ostatku površine uzgajamo livadno sijeno. U vlasništvu imamo predivan kameni mlin s kojim možemo proizvoditi i manje serije integralnog ekološkog brašna.

Zaljubljenici smo u prirodu i stvaranje, odličnu hranu i još bolje vino. A ono što uvijek volimo naglasiti je da:
“mi naše proizvode razvijamo u kuhinji a ne u laboratoriju”